tandarts, Arnhem, mondhygiënist, nieuwe patiënt, TPEG

Behandeling

Graag zien we je regelmatig voor een periodieke controle. Om je hieraan te herinneren sturen wij je een sms, email kaartje. Tijdens de controle nemen we de dagelijkse mondverzorging met jou door, zodat je gebit en mond gezond blijven. Indien nodig ondernemen we actie om de mondhygiëne te verbeteren, zonodig krijg je een afspraak bij de mondhygiënist.

Door je mond goed schoon te houden, kan een groot aantal klachten, zoals cariës (gaatjes), gingivitis of parodontitis (tandvleesontstekingen), worden voorkomen. Door je gebit goed te onderhouden, leg je zelf de basis voor het behouden van uw gebit. Daarnaast is de kans van slagen van een behandeling in een schone mond vele malen groter wat leidt tot een betere voorspelbaarheid en een grotere duurzaamheid!

Wij verwijzen indien het wenselijk / nodig is naar:
implantoloog, gnatoloog, protheticus en de kaakchirurg (voor gegevens zie de praktijk)
Indien er problemen aan je gebit worden geconstateerd, bespreekt de tandarts met jou of extra behandeling nodig is. Ook vertelt de tandarts jou over:

  • de te verwachten resultaten
  • de risico´s van een behandeling
  • het aantal behandelingen
  • en de duur van de behandelingen.

Informatie over behandelingen kun je nalezen in de informatie over mondgezondheid, brochures op onze website en op www.allesoverhetgebit.nl en ivorenkruis.org

Kleine ingrepen bespreken we direct met jou en de behandeling volgt, indien nodig, op korte termijn.Je kunt daarbij denken aan een eenvoudige gebitsreiniging of het plaatsen van een vulling. Bij uitgebreide behandelingen informeren wij jou over de kosten. Desgewenst kan het behandelplan met de bijbehorende kosten schriftelijk worden vastgelegd. Wij doen dit in elk geval altijd voor behandelingen vanaf 150 euro. Na jouw instemming voeren we de afgesproken behandeling uit.

Als bijzondere behandelingen nodig zijn, dan hoef je niet zelf op zoek te gaan. We verwijzen je dan door naar een van onze collega’s

De informatie over je gebit en de historie van de behandelingen slaan wij op in onze computer. Uiteraard is dit systeem goed beveiligd. Wij bewaren de gegevens minstens 15 jaar. Op jouw (schriftelijk) verzoek kunnen we jouw gegevens ook doorzenden naar een andere behandelaar.